Prosta sałatka z Wędzonym Tofu.

Dziś coś na szybko a zarazem coś bardzo pysznego. Głównym składnikiem sałatki są warzywa jednak energii i dodatkowej mocy dodaje Wędzone Tofu. Ja osobiście kupuję Tofu z soi niemodyfikowanej genetycznie (opakowanie z takim misiem panda na etykietce). Spokojnie znajdziecie nawet Polskie firmy które produkują Tofu bez GMO. No dobrze kochani, sałatka jest banalna w zrobieniu, dlatego zabierzmy się do tworzenia 🙂
Składniki:
  1. Marchew – średnia
  2. Seler – Ćwiartka, obrany
  3. Papryka czerwona
  4. Cebula – Ćwiartka
  5. Tofu Wędzone – 180 g
  6. Liście jarmużu – 1 szklanka lub większa garść
Składniki na Sos:
  1. Musztarda – łyżka stołowa (ja używam Kieleckiej)
  2. Oliwa z oliwek – 2 łyżki stołowe
  3. Przyprawy – sól, pieprz
Przygotowanie:
Marchew i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Papryka, tofu oraz cebulka – kroimy w drobną kostkę. Jarmuż tniemy lub rwiemy na małe kawałki (wycinamy twarde łyko). Wszystko polewamy sosem własnej roboty i gotowe!
Dodatkowo: 
Sałatka jest lekka i przyjemna w połączeniu smaków. Czasami dosypuję do niej garść żurawiny lub rodzynek. Ilość z tego przepisu wystarcza na dwie osoby lub też na dwa dni dla jednej. Cała sałatka razem z sosem to jedynie 661 kcal !
Smacznego!
Share With:

Jestem entuzjastą kreatywnego oraz pozytywnego stylu życia. Wierzę, że nasze życie jest manifestacją tego co siedzi głęboko w nas. To co mamy w sobie na poziomie energetycznym, jest wizualizacją naszych życiowych wydarzeń. Uwielbiam zdrowe odżywianie, taniec, muzykę oraz filmowanie. Moją życiową pasją jest dzielenie się wiedzą z ludźmi!

info@eachoneteachone.tv

Comments
  • Avatar

    Widzę Michale lokalny patriotyzm przemawia przez Twoją kuchnię. 😀

    12 kwietnia, 2017

Leave A Comment