Dziś w „Kuchni Each One Teach One” klasyka, czyli zielony koktajl, który był pierwszym krokiem do mojego uzdrowienia się z alergii oraz słabej odporności. Koktajl dał także ulgę jelitom, wysmuklił sylwetkę oraz spowodował detoks skóry. Kto chce spróbować na sobie takich „efektów ubocznych”? 🙂 Miłego blendowania! 🙂
Przepis:
1. Garść szpinaku (szklanka)
2. Jabłko (całe nawet z pestkami a szczególnie z gniazdem!)
3. Banan.
4. Imbir – korzeń około 1 cm, można obrać lub sparzyć wrzątkiem
5. Awokado – dojrzałe
6. Woda niegazowana – 700 ml
Wartość energetyczna całego koktajlu: 414 kcal
Wszystko blendujemy maksymalnie do 2 minut do uzyskania konsystencji bez grudek.
Porady:
– pamiętaj aby blender miał funkcję „kruszenia lodu”. To da najlepsze efekty w uzyskaniu idealnej, pudrowej konsystencji.
– woda musi być koniecznie NIEGAZOWANA. Wszystkie koktajle które zrobiłem z gazowanej były nie do wypicia 🙂 Nie radzę sprawdzać! 🙂
W najbliższym czasie na pewno skorzystam z przepisu! Zapowiada się pysznie 😀
P.S. A może tak dołączyć opcje ściągnięcia przepisu w formie pdf? Od razu do druku i do kuchni 😀
Dziękuję Sabinka za pomysł. Będzie łatwiej chyba jak tak zrobię! 🙂 Dziękuję Ci za tą podpowiedź!!! :* :*
Nie ma sprawy! 😀 :*