Kiedyś myślałem, że zupka w proszku to jedzenie! Później dowiedziałem się, że jest nieco inaczej. W miarę upływu czasu, jak człowiek zaczyna zgłębiać tajniki świadomego życia, odżywianie staje się ważnym aspektem. I tak oto, nieprzypadkowo trafiłem na wspaniałą osobę, która to pokazała mi coś co niby nie jest innowacyjnym tematem, jednak dla mnie to istny kosmos. Ma to właśnie związek z moimi fatalnymi początkami, jeśli chodzi o żywienie i żywność instant.
Dziś specjalnie dla Was porozmawiałem z Laurą Godek-Miąsik, założycielką LyoFood. Jest to firma zajmująca się……uwaga: LIOFILIZACJĄ jedzenia oraz wszelkich produktów do spożycia. Laura opowie nam o tym jak powstała jej firma i jak stworzyła biznes, który w zeszłym roku został wyróżniony w rankingu Forbes’a! Istna petarda! Będzie o biznesie, jedzeniu i historii tworzenia marki.
O czym rozmawialiśmy:
- Początki Liofilizacji w Polsce.
- Od osocza krwi do…cebuli 🙂
- Utworzenia marki Lyo Food.
- Co to jest Liofilizacja?
- Czym się różni żywność liofilizowana od przysłowiowej zupki w proszku?
- Jakość produktu to podstawa!
- Skąd Inkowie wiedzieli o liofilizacji?
- Czy warto mieć oryginalne podejście do biznesu?
- Czy liofilizacja to samo zdrowie? Czy występują w niej konserwanty?
- Skąd czerpiecie surowce: warzywa i owoce?
- Jak Forbes wyróżnił Polską firmę?
- Jakie korzyści można odnieść znajdując się na liście Forbes’a?
- Czym jest specjalna platforma do komunikacji dla wybranych z listy Forbes’a?
- Co daje nam przyrządzanie potraw liofilizowanych?
- Gdzie warto używać produktów liofilizowanych?
- Przeszkody w biznesie i byciu młodym przedsiębiorcą.
- Konkurencja nie śpi… Czy inne firmy powielają Wasze pomysły?
- Jak pracować z hamaku na plaży?
- „Do or do not”.
Muzyka w podcascie:
1. Ven Megham (Flute) – Guru – BGM | A.R. Rahman by Rahman 360o is licensed under a Creative Commons License.
2. Camilla North x Jens East – Invisible by Jens East is licensed under a Creative Commons License.