Dzisiejszy gość, czyli Ryszard Piotr nie przebiera w słowach. Mówi wprost: jedzenie ma być pożywieniem, a nie trucizną! Fajnie by było, gdyby każdy z nas wiedział co warto jeść a co jest szkodliwe dla zdrowia. Tego właśnie chciałem się dowiedzieć od Ryszarda: czym jest weganizm z jego punktu widzenia. Rozsiądźcie się wygodnie i zapraszam na dawkę wiedzy o odżywianiu!
Tematy odcinka:
1. Początki weganizmu
2. Hodowle zwierząt.
3. Trucizna wykorzystywana w starożytnym Rzymie.
4. Czy łatwo przejść na weganizm
5. Fasola – jak gotować?
6. „Zupa z trupa”
7. Orzechy oraz pestki.
8. Spotkanie z wyznawcą Hari Krishna
9. Białko.
10. Olej z ostropestu, soki z pokrzywy
11. Toksyczne jedzenie: ogórki, pomidory, papryki
12. Wyciskanie soków.
13. Ormus – magiczna substancja mineralna.
14. Kombucza.
15. Sery, mleko – sztucznie napędzona propaganda.
16. Aluminium w puszkach i kartonach.
17. Ser do pizzy jest fałszywy.
18. Korporacje opanowały świat.
19. Zdrowa dieta nie musi być droga.
20. Poziom duchowy jedzenia.
21. Prawda jedyna nie istnieje.
22. Nie jedzenie.
Link do odcinka:
Fanpage Ryszarda: https://www.facebook.com/Ryszard-Piotr-Jak-by%C4%87-zdrowym-ca%C5%82e-%C5%BCycie-811427708999378/
Blog Ryszarda: http://ryszardpiotrnisza.blogspot.com/
Grupa Wegetarianie, Weganie empatyczni: https://www.facebook.com/groups/1744300392526359/
Grupa Jak być zdrowym całe życie: https://www.facebook.com/groups/216139705502015/
Posłuchaj
Oglądaj